Tips for First Time Runners
Bu sizin ilk büyük ölçekli uluslararası yarışınız mı olacak?
Nasıl olacağı hakkında hiçbir fikriniz yok mu?
Bitirip bitiremeyeceğiniz konusunda şüpheleriniz mi var?
Bilin bakalım: endişelenmek çok normal!
Tıpkı sizin gibi ilk kez koşanlar grubuna katılın ve yarışmadaki ilk adımları atmak için gerekli tüm desteği ve tavsiyeleri alın.
Sonrasında geriye kalan tek şey, hedefinize ulaşmanın coşkusu ve ilk büyük yarışta ustalaşmanın saf sevinci. Ve bizimle birlikte, bunu tekrar tekrar yapacaksınız!
Yarış için Hazırlanmak
Yarış hazırlığını son dakikaya bırakarak hafife almayın. Tabii ki hepsi kişisel durumunuza ve deneyiminize bağlıdır.
Ankara'da mı yaşıyorsun, Ankara'ya ara sıra mı geliyorsun? Koşu tekniği konusunda yardıma mı ihtiyacınız var? Koşmaya başlamak istiyor ama nasıl yapacağınızı bilmiyor musunuz? Bir arkadaşınızla koşmayı mı tercih edersiniz yoksa tutkunuzu paylaşmak mı?
Dazspor Koşu Kulübü Üyeliğini Diğerlerinden Ayıran Nedir?
- Her seviyeden koşucuya uygun profesyonel koçlarla kapsamlı antrenman programı
- Seçkin sporcular, ünlü kişiler, sektör uzmanları ve koşu dünyasından ilham veren insanlarla seminerler ve toplantılar
- Soyunma odaları ve Sport Lounge fitness alanı da dâhil olmak üzere modern kulüp tesislerimize sınırsız erişim
- Muhteşem koşucu topluluğumuzdan destek ve motivasyon!
Yarış Gününe Doğru
Budur! Yarış yaklaşıyor ve siz rüyanızda bile yarışıyorsunuz. Yeterince koştum mu? Hazırlığımı hafife mi aldım? Bunlar ve diğer pek çok düşünce kafanızda uçuşabilir ve hala değiştirebileceğiniz şeylere odaklanmanıza izin vermeyebilir. Örneğin, yarış günü ne giymelisiniz?
Yarış Günü Ne Giyilir?
Rahat bir şeyler giymeniz, daha önce giydiğiniz ve sizi iyi hissettiren şeyler giymeniz önemlidir. Doğru kıyafetleri seçerken sadece kişisel tercihinizi değil, aynı zamanda hava durumunu da göz önünde bulundurmalısınız. Daha uzun süre ayakta kalmayı planlayan koşucular, sert hava koşullarına uzun süre maruz kalabileceklerini, dolayısıyla vücut sıcaklıklarının büyük olasılıkla değişeceğini akılda tutmalıdır. Hava güneşli ve sıcaksa, uzun kollu giysilerden kaçının ve bir tişört giyin - ve güneş çarpmasını önlemek için şapka takmayı unutmayın!
Yarış Günü Sıvı Alımı
Yarıştan önceki son günlerde normalden daha fazla içmeye çalışın. Yeterince su tüketmek, tüm vücut sıvılarının iyi dolaşımını sağlar ve kanın tüm hayati besinleri ve oksijeni ihtiyaç duyuldukları yere vücudunuza yaymasına yardımcı olur. Akış yetersiz su kaynağından etkilenirse, vücudunuzdaki süreçleri yavaşlatabilir, bu da hızınızın ve genel yarış performansınızın yavaşlamasına neden olabilir.
Bu nedenle, sıvı alımını tüm çalışma boyunca yaymak önemlidir. Küçük dozlarda için, bir kerede çok hızlı veya çok fazla sıvı içmeyin. Bitişte hemen içmekten kaçının; önce vücudunuzun iyileşmesine izin verin.
Yarış Günü Beslenmesi
100 dakikadan fazla sürecek bir parkurdaysanız, beslenmeyi hafife almamalısınız. Yarış sırasında yanınıza bir enerji jeli, birkaç küp şeker veya bir çubuk şeker, daha önce denediğiniz ve sorun yaratmayacağından emin olduğunuz bir gıda taşıyın. Yarış sırasında yemek yerseniz, koşarken yemek yedikten sonra sıvı içmek çok önemli olduğundan, bir yiyecek içecek istasyonuna varmadan hemen önce küçük bir miktarla başlayın. Daha sonra alımı orta derecede artırabilirsiniz. Spor içecekleri ayrıca uzun süreli enerji sağlayarak ve yağ yakımını teşvik ederek dayanıklılığı artırabilir.